Van eenmansbedrijf tot sterke internationale provider

De jarenlange traditie om een sterke en flexibele partner voor onze klanten te zijn, staat tot op de dag van vandaag centraal in al ons handelen.

Kortweg: Kwaliteit en knowhow uit Langenfeld – wereldwijd een begrip.

Producten

Tweecomponenten-polyestersystemen

Al sinds onze beginjaren ligt onze core-competence op het gebied van de fabricage van plamuren op basis van onverzadigde polyesterharsen. De toepassingen strekken zich uit van autoreparatiewerk tot aan reparaties van steen en marmer.

Tweecomponenten-epoxysystemen

Door transfer van knowhow en de voortdurende verdere ontwikkeling van onze producten stellen wij dezelfde hoge eisen aan onze epoxy-systemen als aan onze polyestersystemen. Wij hebben op dit gebied ons productaanbod doelgericht uitgebreid tot de boten- en scheepsbouw.

Tweecomponenten-acrylsystemen

De vraag van onze klanten om speciaal op elkaar afgestemde reparatiesystemen uit één hand te kunnen krijgen, bracht ons ertoe om begin jaren 80 ook acryl-producten in ons gamma op te nemen. Zo vormen sindsdien medium solid en high solid transparante lakken, primers en diverse vulmiddelen een aanvulling op ons aanbodspectrum.

Al in 2000 presenteerde airo chemie voor het eerst de nieuwe generatie transparante lakken. Met de transparante lak "airo Acryl Klarlack VOC 420 ULTRA PLUS" voldeden wij op dat moment reeds aan de strenge eisen van de toenmalige EU-richtlijn 1999 / 13 / EG, die pas op 25 augustus 2001 door middel van de 31e Duitse emissieverordening is vastgelegd in Duits recht.

Nadat ze per 31 oktober 2007 op de markt zijn gekomen, hebben onze nieuwe systemen, VOC Klarlack en de krasbestendige MS Spezialklarlack, de voorafgaande generatie volledig afgelost.

Toepassingen

Onze producten zijn op het gebied van autoreparatie, boten- en scheepsbouw evenals bij de reparatie van steen en marmer speciaal afgestemd op en ontwikkeld voor de behoeften van de specifieke toepassing.

Markten

Wereldwijd hebben klanten vertrouwen in onze producten die door de voortdurende verdere ontwikkeling voldoen aan de steeds hoger wordende eisen aan kwaliteit en verwerking.

Niet alleen in Duitsland zijn airo-producten sinds de oprichting van het bedrijf een begrip geworden. Ons exportaandeel ligt momenteel ver boven de 60% en ons bedrijf heeft zich inmiddels ook buiten de Europese Unie een vooraanstaande plaats verworven.

Productielocatie

Op ons meer dan 12.000 m2 grote bedrijfsterrein zijn goed geschoolde medewerkers werkzaam en deze dragen in belangrijke mate bij aan het succes van ons bedrijf. Om ervoor te zorgen dat onze klanten ook in de toekomst kunnen vertrouwen op de kwaliteit en de hoge standaard van onze producten, zorgen wij er door onder meer regelmatige scholing actief voor dat zij gemotiveerd en ook gekwalificeerd hun werk uitoefenen.

De eigen research & development garanderen daarbij een continue aanpassing van onze producten aan de toenemende kwaliteitseisen en innovaties op het gebied van onze corebusiness.

Certificering

airo-CHEMIE is in 1997 DIN EN ISO 9001 gecertificeerd.
Sinds 2004 beschikken wij over de certificering volgens
DIN EN ISO 9001:2000 en sinds 2008 over de certificering
volgens DIN EN ISO 9001:2008.

airo-CHEMIE is gecertificeerd sinds 1997 en voldoet aan
de laatste kwaliteitseisen DIN l‘ISO 2001 : 2015.